lördag 17 december 2011

Bara en örn kvar. -------- Only one eagle left.

Det är bara en av örnarna som finns kvar nu för igår gick den unga örnen bort. Den har haft väldigt tung andning enda sedan den kom, så det var nog någon invärtes skada på den. Den piggnade till en period men sedan så tacklade den av mer och mer ända tills den inte orkade längre.
Det känns jättetråkigt att det skulle sluta så för den, men det är sådant man får räkna med när man tar hand om skadade fåglar och djur. Men det känns lika tråkigt varje gång det händer, och tur är väl det att man känner så. Annars skulle man börja bli avtrubbad i sinnet, och det är inte bra när man sysslar med sånt här.
Den gamla örnen däremot börjar bli riktigt pigg, men den är fortfarande kvar i sin vagga. Men benen börjar få tillbaka mer och mer rörlighet, så det ser riktigt ljust ut för den. Så fort den är såpass bra att den kan använda sina klor och ben ordentligt så ska den slippa vaggan och få lite mer utrymme att röra sig innan det är dags att flytta den till en flygträningsbur någonstans i Sverige. Sedan så ska den komma tillbaka och släppas med en ring runt benet där den blev funnen.

 Den unga Havsörnen. ------ The young eagle who died yesterday

 Ryggen på den gamla örnen. --------- The back on the old eagle.

Den första snön föll idag och täckte marken. ------ The first snow.

8 kommentarer:

 1. Det skär i hjärtat .men .den blev i alla fall ompysslat och hade värme och kärlek den sista tiden ..man får trösta sig med det.
  Nu får vi hoppas att den äldre kommer att klara sig.
  kram

  SvaraRadera
 2. SHIT så mycket snö kom det inte ens här i stan :O!!

  SvaraRadera
 3. hm tråkigt, men mådde den så dåligt så var det nog lika bra istället för att må dåligt. va kul att det går framåt med den första får hoppas det går så pass bra till slut att den får se det fira igen:)

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 4. Aj fan va tråkigt men hoppas den andra, den gamle klarar sig bra och kan återfå sin frihet så småningom!

  Steffe

  SvaraRadera
 5. Trist...
  Hoppas att det går bättre för den gamla örnhonan.

  SvaraRadera
 6. Meeeen så tråkigt med den unga örnen...

  Härligt att ni får lite snö iallafall! :)

  SvaraRadera
 7. Aj, aj mycket tråkigt! Men det är ju tyvärr så det kan sluta med dessa tragiska olyckor. Även fast den har fått all tillgänglig vård så kan man ju inte ändra på "naturens grundlagar".
  Bara att hålla tummarna för den gamla örnen.
  Ha en fin dag i snön Urban!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 8. Det var verkligen synd på en så fin ungfågel.
  Här snöar det för fult sedan i går morse.

  Ha en bra dag

  SvaraRadera