fredag 9 december 2011

Havsörnen och en ny patient. ------ White tailed eagle and a new patient.

Vi startar med havsörnen i dagens inlägg. Allt är bra med örnen efter att den fått en vagga att ligga i, den äter, skiter, och tillfrisknar allt mer. Vaggan gick väldigt bra att konstruera efter att jag lyckats få tag i lite material på mitt jobb (nät). Den börjar vilja flaxa lite så därför har vi satt en spännrem över vingarna på den så den inte ska göra sig illa. På eftermiddagen så fick den flytta ut i ladugården istället för inne, (vem egentligen har en havsörn i gästrummet??) :) :)  Vid kvällens matning så var den lite reserverad i sin nya omgivning, men den fick i sig allt till sist + sin medicin. Jag har även kollat upp lite var man kan få flygträning till den, så det kanske blir en skaplig bilresa när det är så dags. men det är det värt, och samtidigt får man ju se en annan anläggning och kanske snappa upp några nya tips.

 Havsörnen i sin vagga. ---- White tailed eagle in his cradle.

 Nu för tiden äter vi själva med lite hjälp.

Dagens nya patient är en Sparvhök hona som vi fick ett telesamtal om igår. Den hade attackerat en stadsduva som gav den ordentligt med stryk. Tydligen så hade duvan lyckats att misshandla ett öga på Sparvhöken, så den vägrade att flyga då den inte såg ordentligt. Den är betydligt aggressivare än en örn, så det uppstod lite blodvite på min hand. (Otroligt vad snabba de är!!) Sparvhöken behöver nog bara stanna några dagar tills svullnaden lagt sig, sedan är det dags för frisläppning. (Härliga känsla!!)

 Sparvhök. ---- Sparrowhawk.

 Vägrar att släppa påsen som den vägdes i, så den fick läggas i lådan med påse.

Två av fyra fingrar som blödde.

6 kommentarer:

 1. Hej!
  Vilken tjänst du gör för alla bevingade vänner för att tillfriskna!
  Är du djurskötare till yrket, eller förövrigt intresserad frivillig arbetare?
  Bra jobbat!
  Trevlig helg! /Bea

  SvaraRadera
 2. Lika spännande och intressant som vanligt! Håller tummarna för att det ska sluta riktigt lyckligt för örnen.
  /SA

  SvaraRadera
 3. Jag fortsätter att hålla tummarna för örnen och nu även för sparvhöken. Otroligt mäktig hon är, örnhonan! Hon ser så lugn ut. b
  Hur går det med förlamningen, har funktionen i benen förbättrats?

  SvaraRadera
 4. ja...jag blir så imponerad över hur stor han är,och han ligger där i sin vagga...du är ju guld värd som sagt som hjälper våra djur så här<3 det ska du veta!!! varm hälsn.anna

  SvaraRadera
 5. så härligt att se och läsa dina/era framsteg :) skönt för den att ligga i vaggan i stället för direkt på golvet. vadå alla har väl än en havsörn hemma ;) hoppas allt går bra med den andre också:)

  Fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Hej Urban!
  Underbart att havsörnen gör framsteg! Jag kan inte tänka mig hur stor en örn är i gästrummet. Det är i alla fall en gäst med klass! Skönt att det inte är så illa med sparvisen.
  Ha en fin tredje advent
  /Ingemar

  SvaraRadera