tisdag 27 december 2011

Tillbaka till vardagen igen. --------- Back in the everyday life again.

Så! Då var helgen slut och det är dax att börja jobba igen. Denna vecka så är det kvällstid som gäller, men vi ska inte producera något på jobbet utan det är städning mm som gäller.
På morgonen i det blåsiga vädret så blev det en sväng med bilen för att skåda lite fågel. I området där de båda havsörnarna hittades såg jag en ung Havsörn samtidigt som tåget kom. Men denna var en bra bit ifrån tåget. I övrigt så blev det inte så mycket fågel för det blåste fortfarande ganska rejält, men lite sångsvanar och en del sädgäss fick jag se.

Fågelrehab.rapport.
Duvan har läkt sina sår och ska snart få prova på sina vingar innan den släpps, så det känns riktigt bra.
Örnen ligger fortfarande i sin vagga och blir matad, om den inte äter själv ur skålen. Det går sakta framåt med läkeprocessen, lite för sakta är jag rädd för! Den stödjer sig inte på benen än, men det verkar som att det är lite större rörlighet i ben och klor. Om det är en svullnad eller blödning på ryggmärgen som trycker på nerverna så borde det släppa snabbare tycker jag, risken finns att det istället är en kotförskjutning som orsakar förlamningen och då är det genast betydligt värre. Men vi avvaktar ett tag till så får vi se, för det kan ju vara en rejäl svullnad/blödning som spökar. Hon börjar också låta en del när jag gör mina besök hos henne.
Det blev ett stort reportage i lokaltidningen om örnen, men de har inte lagt in det på sin webbsida. Löpsedel, första sidan och ett helt uppslag blev det på självaste Julaftonen. Jag ska försöka att fotografera av tidningen så även ni kan ta dela av vad de skrev, och själv så tycker jag att det var riktigt bra skrivet.

Havsörn. ------ White tailed eagle.

3 kommentarer:

 1. Bra jobbat och hoppas Havsörnen repar sig!
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera
 2. jag håller mina tummar och tår att den ska bli mer rörlig :) va kul med reportage. skulle va kul att läsa!

  god fortsättning!

  SvaraRadera
 3. Hoppas verkligen att den repar sej...

  Trevlig fortsättning på dej! :)

  SvaraRadera