torsdag 13 januari 2011

I helgen ska det räknas.

Nu på söndag så är det internationell sjöfågelräkning, och jag har fått en förfrågan om jag vill delta. Området som jag ska ansvara för är Kärnkraftsverket och området däromkring. Detta kommer säkert att resultera i en heldag med fåglarna, och eftersom kameran ska med så även en hel del bilder. Fåglar som ska räknas är samtliga änder, svanar, gäss, lommar, häger och storskarv. En hel del örn kommer jag säkert också att få se och har jag tur så blir det nog även någon kungsfiskare. Sedan vet man aldrig vad som kan dyka upp, de har ju vingar våra små vänner och fel brukar de också flyga ibland.
Det är bara att hålla tummarna att någon raritet finns i våra vatten.

Vi ska räknas!!!

 Landande gräsand.

  Skrattmås.

 Rofylld gräsand.

Knölsvan.

8 kommentarer:

 1. Superfina bilder, som man blir så glad av!
  Skrattmåsen t ex var ju jättesöt! :)

  Tack för din kommentar hos mig!
  Idag har jag faktiskt sett solen - och varit en stund vid en sjö! Det var så skönt efter dessa gråa dagar.
  Ha en fin kväll!
  /Pia

  SvaraRadera
 2. Flotte bilder! Lykke til med sjøfugltellingen i helga.

  SvaraRadera
 3. - Snacka om stilstudie på den landande gräsanden.... Snyggt !
  Du skriver att du ska räkna vid Kärnkraftverket. Hur är det nu med avspärrningar. Kan man fortfarande gå ner och fotografera vid kylvattenutsläppet, från O3-hållet. Eller är det förbjudet. Har sett dina underbara dimbilder därifrån, men dom kanske är tagna från andra sidan ? / Hasse

  SvaraRadera
 4. Hej! Det är avspärrat vid alla utlopp vid Simpevarp. Mina bilder med dimman är tagna från andra hållet där fiskeverket har en stuga vid Kråkelundsvägen. Bilderna på örnarna är tagna om man åker bakvägen mot Simpan från Kråkelundsvägen /Urban

  SvaraRadera
 5. - Tack Urban !
  Misstänkte att det kunde vara avspärrat.
  Det är ganska länge sedan jag var där uppe nu...
  / Hasse

  SvaraRadera
 6. fantastisk flotte bilder - well done

  SvaraRadera
 7. Tack för besöket hos mig. Underbara fågelbilder du visar! Lycka till med räkningen. Det kommer kanske en rapport här sedan ?
  Ha en fin helg,

  SvaraRadera
 8. Härliga bilder på fåglarna Urban! Jag kan aldrig titta mig mätt på fåglar varken framför datorn eller i verkligheten. Lycka till i helgen!
  /Ingemar

  SvaraRadera