tisdag 11 januari 2011

Måsar, med och utan rosa färg.

Som jag nämnt tidigare så har en del skrattmåsar en fin rosa färgton i fjäderdräkten. Det är inte alla som har det och jag vet inte vad det kan bero på heller. Ofta brukar rosa färgtoner bero på att fåglarna äter kräftdjur från havet, men jag vet inte om detta stämmer på skrattmåsarna. Vi har ju inte så mycket kräftdjur i havet kring Oskarshamn. Eller är det så att dessa kommer långt ifrån där det finns kräftdjur, och följaktligen kommer att blekna under vintern innan de flyttar tillbaka?
Så är det med fåglar. Ju mer man tänker och funderar, ju mer frågor ställer man sig. Man kanske inte skulle fundera så mycket utan istället njuta av att de bara finns till och berikar jorden. Men ändå! Varför är inte alla rosa??? :)


En rejält rosa skrattmås.

 En rosatonad adult skrattmås.

 Inte riktigt lika rosa adult skrattmås.

 De unga skrattmåsarna har ingen rosa ton alls, detta en ungfågel under sin första vinter. Benfärg, näbbfärg och de bruna inslagen på vingarna visar att den är ung.

En fiskmås i sin första vinterdräkt.

2 kommentarer:

 1. Underbart fina bilder på skrattmåsarna! Som vanligt alltid kul att läsa dina tankar och funderingar kring våra bevingade vänner.
  Älskar ditt citat "ju mer man tänker och funderar..." Kan bara hålla med dig där, jag brukar säga "Ju mer jag lär mig ju mer inser jag så lite jag kan"

  Ja, ja de är helt enkelt underbara våra vänner.
  Må väl!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 2. Hum denne har jeg ikke sett før. Likte godt det nest siste bildet. Atig å få se fugler en aldri har sett før.

  SvaraRadera