fredag 21 januari 2011

Örnmöte!!

Ofta när man stöter på en havsörn så blir det ett kort möte när den kommer flygande över på nära håll. Vill man ha längre obstid på örn så blir det ofta på långt håll när de cirklar i skyn eller sitter på nån kobbe. Den här örnen kom väldigt fort och under dåliga ljusförhållande, men som tur var så satt 400 mm objektivet på, så jag hann få en snabb bild på den.
Den hade nyss ätit för krävan var fylld och riktigt buktade ut på halsen. När jag fortsatt en bit till så fann jag en hög med fjädrar och dun i snön, och kanske var det från örnens byte. Bland fjädrarna så fann jag 2 st speciella fjädrar som talade om vilken art det var som blivit middag..

 400 mm, bl 5,6  1/125 sek på frihand.

 Dunhögen.

2 st fjädrar från övergumpen på en gräsandhane.

Jag citerar Fågelskådaren Christian Cederroths krönika i Barometern-OT

¨Kring vaken sitter 7 st havsörnar och spanar! Då och då utför någon en attack och den and eller skarv som är sjuk eller svag blir örngott. Det naturliga urvalet fungerar som alltid klockrent, vare sig det gäller örnar, skarvar eller vargar. Uttrycket ¨för många¨är ett av oss människor myntat begrepp som endast gäller för oss själva. Naturen har klarat sig själv alldeles utmärkt under årmiljoner innan vi började härja¨.

Man kan bara hålla med.
 Det blev mulet igår kväll alldeles lagom till att jag skulle åka ut och fota, men nu har det klarnat upp igen så jag gör ett nytt försök ikväll med månljusbilderna för jag behöver några till innan jag är nöjd.

5 kommentarer:

 1. Häftigt med örnen!
  Nu hoppas jag få någon fin bild av de örnar som finns häromkring så småningom, med mitt nya objektiv (100-500 mm)som jag väntar på endera dagen.
  Ha en trevlig kväll! /Bea

  SvaraRadera
 2. Häftigt! Här har isen gått upp o Ockle så nu är väl örnarna på andra sidan och ej inom fotohåll så det blir till att tänka i andra banor men det är svårt svårt och komma till...!

  Steffe

  SvaraRadera
 3. Det är verkligen mäktiga fåglar! Han ser helt klart mätt ut...
  Morgan

  SvaraRadera
 4. Jag har aldrig sett en örn i verkligheten, blir lite avis faktiskt. För de är otroligt mäktiga fåglar.
  Bilden är superfin!
  Ha en bra dag!
  /Maria

  SvaraRadera
 5. Härlig bild på havsörnen!
  De är ju så otroligt mäktiga när man ser dom, varje möte är speciellt. Här i Bohuslän så är det inte så ofta man ser dom och när man ser dom så är det nästan alltid på otroligt långt håll.
  Kul att läsa den vidare berättelsen om vad örnen hade käkat och se bilder på det.

  Hoppas kunna ta en "dust" med örnarna här hos mig innan de sticker för denna vinter. Det verkar ju som vintern släpper sitt grepp så då drar nog de få örnarna vi har här också.
  Må väl!
  /Ingemar

  SvaraRadera