söndag 2 januari 2011

Kallt igen.

Strålande solsken och kallt igen. Än så länge inte så många minusgrader, så man får nog åka ut en sväng idag. Resultatet från vår Decembertävling i fågelklubben är inte klart än, men jag slutade på 65 olika fågelarter i December månad. Och det får nog anses vara bra denna kalla vinter, men jag missade ganska många förhållandevis enkla arter för att det inte gick att parkera med all snö överallt. Men nu börjar man på en ny årslista och ser fram emot år 2011.

 Frosthål.

 Sten med kjol.

 Art 65 i December blev grönsiska. Dessa från sommarens ringmärkning.

Ser fram emot maj månad då nattskärrorna kommer tillbaka från Afrika.

6 kommentarer:

 1. Vilken härlig bild på "sten med kjol" naturen kan göra så många olika fina skulpturer. Javisst börjar man längta tills alla flyttfåglar kommer tillbaka!! Nattskärorna är häftiga och lite udda fåglar.
  Må väl och kryssa lugnt
  /Ingemar

  SvaraRadera
 2. du ser koncentrerad ut på bilden =0)

  SvaraRadera
 3. jag var djupt koncentrerad eftersom det var min 32:a ringmärkta nattskärra. :)

  SvaraRadera
 4. God fortsättning Urban!

  /Erika

  SvaraRadera
 5. Att ha sett 65 olika fågelsrter under en och samma månad är inte dåligt. Jag såg och fotade en liten söt fågel igår, men jag vet inte säkert vad det är för art. Har den på bild i min blogg idag.
  Stenen men kjol blir min favoritbild i detta inlägget!
  Ha en fin kväll!
  /Maria

  SvaraRadera
 6. Snygg kjol på stenen! Nattskärra är ett fint minne för mig när jag fotade en sån på Öland och Ottenby vid muren/parkeringen för ett par år sen.

  Steffe

  SvaraRadera